вівторок, 25 квітня 2017 09:25

Яку їжу найчастіше замовляють українці в ресторанах

Яку їжу найчастіше замовляють українці в ресторанах
За останній рік попит на замовлення додому виріс більш ніж на 35%.Фото: facebook.com

Українці почали масово замовляти їжу через інтернет. Обсяг українського ринку доставки їжі з ресторанів сягає $230 млн у рік. За останній рік попит на замовлення додому зріс більш ніж на 35%, розповів UBR.ua співзасновник компанії з автоматизації кафе, ресторанів і магазинів POSTER Родіон Ерошек.

Підтверджують цей тренд і дані "Яндекс.Україна". Цього року лише за місяць "доставку їжі" в мережі шукали понад 16 тис. українців, тоді як 2016-го даний показник був на рівні 10-11 тис. запитів, а 2015-го і того менше - 6,5 тис. запитів.

Сплеск популярності доставки експерти пояснюють просто – в кризу українцям доводиться більше працювати і відвідувати кафе або готувати їжу вдома ніколи. У мережі можна знайти страви дешевші за ресторанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщовий набір "космічно" подорожчав

"Готову їжу замовляють приблизно 16 процентів українських користувачів інтернету. Зараз ця категорія входить у топ-15 товарів, які купують в інтернеті. Водночас близько 13 процентів українців хотіли б замовляти їжу додому, але не мають такої можливості. В більшості це жителі регіонів, де сервіс доставки недостатньо розвинений і зарплати на нижчі, ніж у містах-мільйонниках", - каже керівник проекту Ukrainian E-commerceExpert Ірина Холод.

Класичними для замовлень додому або в офіс є піци і суші. Набирають популярність також локшина в коробочках, торти і тістечка. Також замовляють і комплексні обіди з ресторанів.

"Мають попит пироги, бургери, кебаби, шашлик і шаурма", — розповіла UBR.ua гендиректор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова.

Змінюються способи замовлень їжі. Якщо ще пару років тому клієнти частіше телефонували в ресторан, то зараз використовують інтернет і мобільні додатки. Лише мала частина замовлень (близько 15%) припадає на call-центри.

За даними експертів, на сьогодні через інтернет торгують в середньому 5-8% українських закладів громадського харчування по всій країні (до 1,5 тис. закладів. - ред.). Переважно вони сконцентровані у великих містах. Наприклад, у столиці це близько 250 кафе і ресторанів (приблизно 15% всіх закладів. - ред.).

Зараз ви читаєте новину «Яку їжу найчастіше замовляють українці в ресторанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути