четвер, 14 червня 2012 13:03

Кав'ярня на колесах приносить 1,5 тисячі гривень виручки в день
5

Фото: фото: Анна УСІК

На період Євро у Києві хочуть заборонити працювати кав'ярням на колесах. Незабаром закон має вступити в силу. Біля столичного цирку кавою і чаєм торгує світловолоса дівчина в окулярах.

Про свою роботу говорити не хоче. Чай з лимоном у неї можна купити за 5 грн. Каву, капучіно і гарячий шоколад — за 10 грн. До автокав'ярні за 10 хв. навідується четверо людей — дві студентки, бізнес-вумен і хлопець-кур'єр. Залишають у касі автокав'ярні 30 грн.

Киянин Сергій Іванюк має чотири автокав'ярні. Легкові машини купив ще позаторік. Переобладнав у автокав'ярні. Оформив патент як малий підприємець. Одна машина щодня дає 1,2-1,5 тис. грн. прибутку.

"У двох автокав'ярнях працюють моя дружина і сестра, на двох інших — дівчата-студентки. Плачу їм по 2,5 тисячі гривень зарплати у місяць. Обох оформив офіційно. Чоловіки за смачну каву їм часто залишають чайові, - каже Сергій Олександрович. - Ціни у нас нижчі, ніж у кафе і вуличних кіосках, а кава натуральна і смачна".

Таким бізнесом Сергій Олександрович почав займатися, коли повернувся з Варшави.

"У Варшаві автокав'ярні дуже популярні. Вони паркуються біля великих бізнес-центрів. Офісні працівники можуть вийти, купити собі кави і подихати свіжим повітрям. Ми конкуруємо в ціні хіба з кавовими автоматами. Там кава по 4-5 гривень. Але воду змінюють рідко. Та й якість її не завжди відповідає вимогам. Там вода з-під крану, а у нас бутильована".

Рішення про закриття автокав'ярень Сергія обурило.

"У нас є всі документи і дозволи, ми використовуємо тільки сертифіковану продукцію. Маємо дозвіл на експлуатацію установки балонів з пропан-бутаном та роботу з газовим обладнанням. Якщо потрібно, мій персонал пройде навчання з охорони праці. Поки що торгуємо, бо наказ Київської міськради вступить в дію лише з цієї п'ятниці", - каже Сергій.

Зараз ви читаєте новину «Кав'ярня на колесах приносить 1,5 тисячі гривень виручки в день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути