пʼятниця, 01 червня 2012 12:16

Українці не хочуть терпіти Євро-2012 та їдуть у відпустку за кордон - ЗМІ

Українці не хочуть терпіти Євро-2012 та їдуть у відпустку за кордон - ЗМІ
Вирушають до Туреччини, Греції, Іспанії, Болгарії. Фото: shkolazhizni.ru

В останні тижні столичні туркомпанії заявляють про активний інтерес українців до закордонних турів на час проведення в Україні Євро-2012. Не бажаючи цілий місяць терпіти інфраструктурні незручності, пов'язані з проведенням в країні єврочемпіонату, жителі міст, що приймають Євро-2012, зібралися у відпустку, пишуть "Комментарии".

Як зазначила директор з туризму туркомпанії "Пан Укрейн" Ольга Юденко, попит за різними напрямками розподіляється нерівномірно, але в цілому кількість туристів, які відправляться в закордонну відпустку в червні, збільшиться на 20-30%. Цю тенденцію підтвердили і в донецьких, харківських та львівських турфірмах.

Від напливу іноземців під час футбольної першості українці шукають притулок у Туреччині, Греції, Іспанії, Болгарії, ОАЕ, Ізраїлі, а також Грузії та Таїланді.

Уже зараз деякі турецькі готелі коштують у півтора-два рази дорожче, ніж рік тому. Такий стрибок цін в результаті відлякав багатьох потенційних туристів або примусив їх звернути увагу на альтернативні пропозиції інших країн. Там ціни хоч і підросли, але все ж не так відчутно - на 30-35%.

Європейці, що переживають кризу, намагаються знайти компроміси: зокрема, грецькі готелі знизили вартість проживання на 5%. Якби греки могли, то взагалі скасували б візи для українських туристів, як це зробила Хорватія. Але правила Шенгенської зони змушують їх діяти в жорстких рамках. Прагнучи заробити на туристах, приймаючі країни пішли їм назустріч, зменшивши терміни видачі туристичних віз.

"Не виключено, що незабаром посольства Греції та Іспанії будуть видавати візи за два-три дні", - прогнозує директор турагентства Super Travel Єлизавета Обухович.

На відпочинок в Криму у вітчизняних туристів просто немає грошей.

"У цьому сезоні ціни на готелі, санаторії та пансіонати півострова в черговий раз піднімаються на 10-15%. Тому не дивно, що, вибираючи між відпусткою в Криму та поїздкою за кордон, наші платоспроможні співвітчизники обирають друге", - відзначив засновник компанії "Кандагар" Борис Зелінський.

Зараз ви читаєте новину «Українці не хочуть терпіти Євро-2012 та їдуть у відпустку за кордон - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути