понеділок, 16 лютого 2015 18:06

Кабмін вніс у Раду зміни до бюджету на 2015 рік

Кабмін вніс у Раду зміни до бюджету на 2015 рік
Фото: unian.ua

Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду проект закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік". Відповідний законопроект №2147 від 16 лютого опублікований на сайті парламенту.

Згідно з документом доходи держбюджету передбачено у сумі 498,1 млрд грн (у чинному бюджеті - 475,9 млрд), видатки - 563,2 млрд грн (нині - 527,89 млрд).

У законопроекті пропонується збільшити витрати з погашення державного боргу у зв'язку з девальвацією національної валюти та з випуском короткострокових ОВДП за рахунок збільшення державних зовнішніх запозичень.

При цьому передбачається зменшити державні внутрішні запозичення для капіталізації НАК "Нафтогаз України", а також збільшити державні запозичення на погоджений з МВФ обсяг зростання дефіциту загального фонду бюджету.

Водночас передбачено додаткові видатки у сумі 15 млрд 323,3 млн грн для забезпечення соціального захисту населення та надання державної підтримки найменш захищеним категоріям громадян в оплаті за спожиті житлово-комунальні послуги.

Граничний обсяг дефіциту держбюджету пропонується збільшити з 63,66 млрд грн до 76,3 млрд грн.

Крім того, Кабмін пропонує збільшити граничний обсяг держборгу в 2015 році порівняно з держборгом, передбаченим чинним бюджетом, на 18,5%, або на 218,37 млрд грн.

Нагадаємо, що за словами міністра фінансів Наталії Яресько, у новій редакції бюджету уряд пропонує закласти курс у 21,7 грн/дол.

Доходи бюджету, згідно словам прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, мають зрости на 22 млрд грн. Інфляція прогнозується на рівні 26%.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін вніс у Раду зміни до бюджету на 2015 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути