субота, 24 лютого 2024 02:00

Кабмін виділив 17 млрд гривень на ремонт доріг

Кабмін виділив 17 млрд гривень на ремонт доріг
На ремонт доріг в Україні виділили 17 млрд гривень. Фото: Кореспондент

Кабмін виділив 17,1 млрд гривень на ремонт українських доріг.

Йдеться про залишок невикористаних 2023 року коштів державного бюджету, розповів представник Кабінету міністрів у парламенті Тарас Мельничук у Telegram.

Це - кошти, які надійшли у Дорожній фонд у попередні роки та не були використані минулого року. Їх планують спрямувати на нову бюджетну програму під назвою "Розвиток мережі та утримання автодоріг загального користування держзначення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд ухвалив рішення щодо земель Каховського водосховища

Також був затверджений Порядок використання коштів держбюджету, що передбачені на розвиток мережі та утримання доріг загального користування держзначення у 2024-му.

"Порядком визначено... розподіл бюджетних коштів за напрямами використання; перелік обʼєктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення, та обсягів їх фінансування за рахунок коштів державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

Закон "Про держбюджет на 2024 рік" передбачає, що всі надходження у Дорожній фонд будуть передані до загального фонду державної казни. Влада скасувала субвенцію місцевим бюджетам на дороги місцевого значення. Торік на це передбачалося 16 млрд грн.

Таким чином, на ремонти доріг цьогоріч хочуть спрямувати залишки невикористаних торік грошей держбюджету. В окремих випадках виділятимуть гроші на ремонти доріг та мостів з резервного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін виділив 17 млрд гривень на ремонт доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути