пʼятниця, 23 листопада 2012 01:35

Івано-Франківськ хоче взяти додатковий кредит на 1 млн грн від НЕФКО

Івано-Франківськ хоче взяти додатковий кредит на  1 млн грн від  НЕФКО
ФОТО: gousa.com.ua

Івано-Франківськ має намір залучити додатковий кредит у сумі 1 млн грн від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) на підвищення енергоефективності будинків шкіл і дитячих садів.

Як повідомив в четвер на засіданні Івано-франківського міськвиконкому начальник управління економічного і інтеграційного розвитку Богдан Білик, в 2010 році при розробці проектно-кошторисної документації на індивідуальні теплові пункти фірма-розробник припустилася помилки, що призвело до браку коштів для завершення інвестиційного проекту, що місто вже реалізує за кредитні кошти НЕФКО. Про це пише ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Тому, пояснив начальник управління, потрібно або відмовлятися від повного виконання бізнес-плану інвестиційного проекту, або залучати додаткові кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виплатила МВФ 3,5 мільярда доларів боргу

В рамках проекту, зазначив Б. Билік, в школах і дитсадках в цьому році вже замінили 60% вікон і дверей на енергозберігаючі конструкції.

Остаточне рішення про додатковий кредит в 1 млн грн від НЕФКО затвердить Івано-Франківська міськрада. Щоб залучити ці кошти, міський бюджет повинен виділити співфінансування 1 млн грн.

Як повідомлялося раніше, в кінці 2011 року банк "Львів" надав кредит Івано-Франківська в 3 млн грн за рахунок коштів НЕФКО під 3% річних на реалізацію інвестиційного проекту з енергоефективності будинків 5 шкіл і дитсадків. Ще 600 тис. грн на співфінансування проекту виділив міський бюджет Івано-Франківська.

За ці кошти місто має намір замінити в будівлях зовнішні двері і вікна на енергозберігаючі конструкції, відновити теплоізоляцію трубопроводів, провести заходи щодо санації інженерних мереж, встановити індивідуальні теплові пункти і т.п.

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківськ хоче взяти додатковий кредит на 1 млн грн від НЕФКО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути