понеділок, 22 серпня 2011 13:51

Італія зайшла в глухий кут і наступного року переживе економічну кризу - експерти

Італія зайшла в глухий кут і наступного року переживе економічну кризу - експерти

Скорочення бюджетних витрат Італії, ухвалене в обмін на купівлю Європейським центральним банком облігацій державного боргу, може негативно вплинути на економічне зростання країни із другим за величиною суверенним боргом в Європі.

Про це повідомило агенство Bloomberg із посиланням на думки економістів.

"Різке скорочення витрат і підвищення податків викликає ризики зростанню економіки: зростання доходів може зменшитися, що потягне за собою проблеми з бюджетом. Хитка економіка Італії може звернути у рецесію", - сказав Владімір Піллонца, економіст Societe Generale SA.

За прогнозами уряду, внутнішній валовий продукт Італії становитиме 1,3% наступного року і 1,5% в 2013 році. Однак такий прогноз не розділяють аналітики.

Так, економіст корпорації Citigroup Inc Гіада Джані, заявила, що зростання економіки держави, швидше за все, "буде близьким до нуля в 2012 і 2013 роках".

Аналітик Morgan Stanley Ельга Барч очікує, що жорстка економія на тлі уповільненням світового попиту на італійські товари і підвищення кредитних ставок призведе до рецесії економіки країни вже наступного року.

"Жорстка бюджетна економія неодмінно позначиться на внутрішньому споживанні", - додав Фабіо Фуа, економіст Barclays Capital.

За його оцінками, темпи зростання ВВП Італії, ймовірно, знизяться до 0,7% в наступному році.

Зараз ви читаєте новину «Італія зайшла в глухий кут і наступного року переживе економічну кризу - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути