четвер, 18 серпня 2011 12:10

Євровалюта і Європа опинилися на краю прірви - екс-голова Єврокомісії

Євровалюта і Європа опинилися на краю прірви - екс-голова Єврокомісії

Колишній голова Єврокомісії Жак Делор заявив, що Європа і євро перебувають "на краю прірви", і держави-члени ЄС повинні почати більш тісне економічне співробітництво.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням не інтерв'ю європейського екс-чиновника швейцарському виданню Le Temps.

На думку Делора, пропозиція президента Франції Ніколя Саркозі та канцлера Німеччини Ангели Меркель про створення єдиного європейської Міністерства фінансів є "божевільною витівкою", так як співробітництво в економічних питаннях без взаємних поступок не дасть позитивного результату. Політику вищих європейських чинів у питанні подолання кризи, що наближається, він назвав занадто повільною.

Видання нагадало, що Делор був одним з ініціаторів створення єдиного внутрішнього європейського ринку. Тепер же екс-чиновник вкрай критично висловився щодо економічної ситуації в Європі. Як вважає Делор, вона загрожує євровалюті та Європі в цілому.

"Розплющивши очі, ми побачимо, що євро і Європа перебувають на межі прірви. Щоб не впасти, потрібно зробити, по-моєму, прості заходи: держави-члени мають посилити економічне співробітництво, а до цього я завжди закликав, або ж передати більше повноважень Європейському союзу. З 27 членів більшість відхилили перший варіант, тому, залишається перший", - підкреслив він.

Делор також додав, що європейські лідери ігнорують те, що євро ось-ось може обвалитися. За словами Делора, ЄС може розвалитися, якщо політики й далі запеерчуватимуть необхідність зміцнення економічного співробітництва.

Нагадаємо, раніше з критикою політики подолання кризи, що проводиться Німеччиною, виступив американський мільярдер Дордж Сорос.

Зараз ви читаєте новину «Євровалюта і Європа опинилися на краю прірви - екс-голова Єврокомісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути