вівторок, 16 серпня 2011 10:20

Євро піднявся до тритижневого максимуму відносно долара

Євро піднявся до тритижневого максимуму відносно долара

Курс євро до долара торгується в межах 0,3% від максимального рівня за три тижні на очікуваннях, що президент Франції Ніколя Саркозі та канцлер ФРН Ангела Меркель під час зустрічі у вівторок вироблять нові заходи стабілізації фінансового сектора і ринків капіталу в єврозоні.

Про це повідомило агенство Bloomberg.

Тим часом долар може подешевшати перед виходом даних про обсяги нового будівництва житла в США. Передбачають, що число новобудов у США впало в липні на 4,6% - до 600 тис. будинків у перерахунку на річні темпи.

Курс євро до 7:45 у вівторок становив $ 1,4442 проти $ 1,4445 на закритті торгів у Нью-Йорку днем ??раніше.

"Євро підтримують очікування, що на сьогоднішній зустрічі лідерів Франції та Німеччини вдасться домогтися якихось зрушень", - вважає аналітик Westpac Banking Corp. Імре Шпайцер.

Все частіше лунають заклики про необхідність запуску спільних боргових зобов'язань 17 країн єврозони, що мають спільну гарантію, і поступової відмови від національних бондів. Франція та Німеччина раніше виступали проти цієї ідеї, і зараз ринки будуть чекати будь-яких сигналів про зміну їх відносини.

Пара долар / ієна торгується біля позначки 76,84 ієни проти 76,83 за підсумками попередньої сесії, євро подешевшав з 110,97 до 110,88 ієни.

Зараз ви читаєте новину «Євро піднявся до тритижневого максимуму відносно долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути