понеділок, 15 серпня 2011 10:39

Євро подорожчав у парі з доларом після новин з Азії

Євро подорожчав у парі з доларом після новин з Азії

Євро дорожчає в парі з доларом в понеділок на тлі ралі на фондових ринках Азії, пов'язаного з позитивними макроекономічними статданими зі США та Японії.

Тим часом курс ієни знижується в парах з усіма основними валютами після того, як міністр фінансів Японії Йосіхіко Нода пообіцяв вжити рішучих дій, щоб зупинити зміцнення нацвалюти.

Як повідомляє агентство Bloomberg, ринки визнали заяву Ноди свідченням готовності японського уряду до нових інтервенцій у валютній сфері. Вартість євро виросла до 8:05 у понеділок до $ 1,4295 з $ 1,4248 за підсумками торгів 12 серпня в Нью-Йорку.

У парі з японською нацвалютою євро зміцнився з 109,30 до 109,82 ієни, долар - з 76,71 до 76,82 ієни.

Швейцарський франк дешевшає по відношенню до долара вже четверту сесію поспіль на повідомленнях про те, що уряд і центральний банк Швейцарії ведуть активні переговори про створення цільового курсу нацвалюти.

"Інвестори не будуть поспішати купувати ієну і швейцарський франк на тлі ризиків валютної інвервенціі центральних банків і зростання фондових ринків", - вважає виконавчий директор підрозділу валютних операцій Nomura Holdings Inc. в Сіднеї Курт Магнус.

Ринки акцій Азії зростають у понеділок в середньому на 1,3-1,4%. Японський Nikkei 225 піднявся на 1,1%, гонконгський Hang Seng - на 2,3%.

Зараз ви читаєте новину «Євро подорожчав у парі з доларом після новин з Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути