пʼятниця, 12 серпня 2011 09:22

Інвестори знову повірили у економіку Європи: індекси зростають максимально

Інвестори знову повірили у економіку Європи: індекси зростають максимально

Європейські фондові індекси росли у четвер максимальними з травня минулого року темпами, оскільки інвестори порахували падіння в середу надмірним і не виправданим перспективами розвитку світової економіки.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 піднявся за підсумками торгів на 3,2% - це найбільш помітне підвищення індикатора за останні 15 місяців. Проте зниження індексу з зафіксованого в лютому максимуму цього року становить 21%.

Шістнадцять з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи підвищилися в четвер. Виняток становили фондові індикатори Греції і Данії. Британський FTSE 100 виріс на закриття сесії на 3,1%, німецький DAX - на 3,3%, французький CAC 40 - на 2,9%.

Підтримку ринкам надала сильна звітність низки європейських компаній, а також сприятлива статистика зі США.

З 272 компаній, що повідомили про результати своєї роботи за підсумками другого кварталу цього року з початку поточного сезону звітностей 11 липня, 44% приємно здивували аналітиків своїми фінпоказниками. Гірші за очікування виявилися 46% звітів.

Відношення вартості акцій компаній з Stoxx 600 до їх прогнозованого прибутку становить близько 9,4 до 1, що близько до мінімуму з березня 2009 року.

"Акції виглядають дешево. Новин, які б свідчили про те, що інвесторам варто турбуватися більше, ніж напередодні, немає", - зазначив аналітик Nordea Bank Хенрік Дрюзебьерг.

Європейські фондові індекси завершили торги в середу значним зниженням, відступивши до мінімуму за 2 роки, на зростаючих побоюваннях інвесторів щодо розростання боргової кризи в регіоні. Stoxx Europe 600 опустився за підсумками торгів на 3,8%.

Вартість Societe Generale SA виросла на 3,7% після того, як раніше в ході торгів папери піднімалися в ціні на 8,9% і опускалися на 9,1%. За підсумками торгів у середу ринкова вартість Societe Generale опустилася на 15%. Головний виконавчий директор банку Фредерік Удеа вже звернувся до регуляторів з проханням розслідувати ситуацію з різкими коливаннями акцій другого за величиною гравця на ринку банківських послуг Франції.

Котирування акцій німецького сталевиробника Salzgitter AG злетіли на 21%. Доподатковий прибуток компанії в першому півріччі 2011 року становить 130 млн євро, тоді як аналітики в середньому очікували прибуток на рівні 114 млн євро. Папери ThyssenKrupp AG підскочили на 8,1%.

Zurich Financial Services AG, найбільша страхова компанія Швейцарії, збільшила чистий прибуток у другому кварталі 2011 року на 88% завдяки доходу від продажу частки в New China Life Insurance Co. Як повідомлено у прес-релізі страховика, його чистий прибуток становить $ 1,33 млрд у порівнянні з $ 707 млн ??за аналогічний період минулого року.

Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували цей показник на рівні $ 1,04 млрд. На цьому тлі ринкова капіталізація компанії виросла на 10%.

Зараз ви читаєте новину «Інвестори знову повірили у економіку Європи: індекси зростають максимально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути