понеділок, 22 серпня 2011 10:18

У США не розуміють, що коїться з економічними показниками: "ситуація суперечлива"

У США не розуміють, що коїться з економічними показниками: "ситуація суперечлива"

Глава Федерального резервного банку Нью-Йорк Уїльям Дадлі заявив, що ситуація з економічними показниками США є вкрай суперечливою: негативні новини компенсуються зниженням стандартів з кредитоспроможності, більш впевненими роздрібними продажами і хорошими бухгалтерськими балансами банків.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

"Банки перебувають у "набагато кращій формі", ніж ще рік тому. Тепер у них існує "величезний буфер ліквідності порівняно з 2008 роком", - сказав Дадлі.

При цьому глава ФРБ Нью-Йорка звернув увагу, що фінансування в секторі нерухомості нині "стало трохи більше доступним", ніж 12 місяців тому.

За прогнозами експерта, у другому півріччі темпи зростання економіки США прискоряться, оскільки вплив таких "тимчасових факторів", як землетрус у Японії та зростання цін на сировинні товари, поступово слабшає.

"Ці стримувальні фактори слабшають і, таким чином, ми повинні будемо побачити більше істотне зростання в другому півріччі. Однак очевидно, що ослаблення економіки не повністю залежало від цих одноразових чинників, через що я був змушений знизити свій прогноз темпів відновлення економіки", - сказав Дадлі.

У другому кварталі темпи зростання ВВП країни виявилися нижчими за очікуваний експертами приріст у 1,3%, а в першому кварталі підвищення становило лише 0,4%.

Зараз ви читаєте новину «У США не розуміють, що коїться з економічними показниками: "ситуація суперечлива"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути