Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2011 09:06

Інвестори стали більше довіряти золоту, ніж долару - експерт

Інвестори стали більше довіряти золоту, ніж долару - експерт

На сьогоднішній день золото розглядається як запасний варіант замість американського долара і євро.

Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

"Зростання золота безпосередньо пов'язане зі зниженням курсу долара у світі. Спровокувало це зниження заява міжнародного рейтингового агентства Standard and Poor's про зміну суверенного рейтингу США зі "стандартного" на "негативний" на тлі швидко зростаючого державного боргу. Зниження рейтингу свідчить про те, що протягом двох років існує небезпека, що в США можуть виникнути проблеми з погашенням державного боргу. У результаті цього більша частина світових інвесторів почала виходити з долара і інвестувати в золото. Тобто на сьогоднішній день золото розглядається як запасний варіант замість долара", - розповів Охріменко.

Експерт зазначив, що крім золота світові інвестори також активно купують австралійський долар і південнокорейську вону, а от євро через проблеми в Євросоюзі, в інвесторів не в пошані.

"Проблеми в єврозоні нікуди не поділися. Тому з'являться якісь негативні новини по Греції чи Португалії, то курс долар-євро може розвернутися. Сьогодні ця зв'язка валют дуже нестабільна, вона постійно буде демонструвати різкі коливання. Торги по долару сьогодні закриються з падінням 1 .46 до євро (раніше було 1.42), і курс цієї зв'язки буде постійно бовтатися в цьому проміжку", - вважає Охріменко.

Зараз ви читаєте новину «Інвестори стали більше довіряти золоту, ніж долару - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути