четвер, 02 червня 2011 12:17

Інвесторам в Україні заважають податкові інспектори - експерт

Інвесторам в Україні заважають податкові інспектори - експерт

Основні перепони, які заважають інвесторам працювати в Україні - це адміністративні бар'єри, нерозвинута інфраструктура та непередбачувана податкова система.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, про це під час конференції "Податкова реформа: перезавантаження" заявив керівник податкової та юридичної практики у СНД з компанії "Ernst & Young" Петро Медведєв.

"Яка думка великих інвесторів про податкову систему у країнах СНД? Інвестори не скаржаться на ставки податків, але нарікають на надмірний податковий контроль інспекторів. Інспектор буде до тих пір ставити питання, поки щось не знайде. Ставки податків не високі, але податкова добирає податки іншими шляхами. Будь-яка зайва кома у документі може стати основою, щоб не враховувати податкову пільгу", - зазначив експерт.

Він запропонував основні напрямки податкової системи.

"Що і для кого хочемо досягнути - це необхідно озвучити. Окрім того, треба з'ясувати, що ми хочемо зробити - або жорстку, або таку, яку легко обійти, систему, або ж ліберальну, але таку, яку жорстко контролюють. У той же час податкова система не може бути такою, щоб потім будь-який чиновник випустив постанову, яка нівелює норми закону", - уточнив Медведєв.

Як відомо, на вищезгаданій конференції виступив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко. Він окреслив також основні проблеми оподаткування і наголосив, що його потрібно адаптувати до загально прийнятих європейських норм.

Зараз ви читаєте новину «Інвесторам в Україні заважають податкові інспектори - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути