четвер, 02 червня 2011 12:13

Переговори України з МВФ перетворюються на чиновницьку балаканину?

Переговори України з МВФ перетворюються на чиновницьку балаканину?

Наступного приїзду місії Міжнародного валютного фонду варто чекати не раніше кінця червня.

Таку думку висловили одразу кілька експерти.

"Я вважаю що, поки в Україні не затверджена Пенсійна реформа і не проведено реформування "Нафтогазу" ні про яке повернення місії МВФ до України не може бути і мови, оскільки це основні вимоги до України з боку Міжнародного валютного фонду. Якщо Верховна Рада України проведе цю роботу до відпустки, то можливо місія МВФ прибуде до України в липні. Якщо ж народні депутати не проголосують за ці поправки, то представників МВФ варто чекати не раніше осені",  - зазначив виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко.

"Зустріч буде формальною. З обох боків будуть представлені чиновники чисто бюрократичного масштабу. І сторони, відповідно, формально підходитимуть до переговорів. МВФ ставитиме питання про виконання раніше узятих на себе українським урядом зобов'язань (пенсійна реформа, тарифи, відшкодування ПДВ). Українська сторона говоритиме про складнощі проходження даних питань", - вважає керівник аналітичного підрозділу групи компаній "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU) Олександр Вальчишен.

Він припустив, що місія МВФ може приїхати до України в кінці червня, проте результати зустрічі будуть нейтральними, оскільки з українського боку поки немає істотного прогресу.

"Пенсійна реформа і підвищення тарифів на газ і опалення залишаються основними питаннями співпраці України з МВФ. Найближчим часом переговори з Фондом будуть зосереджені на цих ключових питаннях і інших заходах економічної політики, направлених на скорочення дефіциту бюджету і оздоровлення державних фінансів", - відзначає головний економіст інвестиційної компанії Dragon Capital Олена Белан.

Зараз ви читаєте новину «Переговори України з МВФ перетворюються на чиновницьку балаканину?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути