пʼятниця, 11 січня 2013 13:14

Інтернет-магазини зобов'язали укладати договори з покупцями

Інтернет-магазини зобов'язали укладати договори з покупцями
Фото: mebelnova.net.ua

Інтернет-магазини мають укладати договір купівлі-продажу із споживачами.

Такими є вимоги правил продажу товарів на замовлення та поза торговельними або офісними приміщеннями, які затверджено наказом Міністерства економіки від 19 квітня 2007 року №103.

"На сьогоднішній день у законодавстві не дано визначення терміну "інтернет-магазин". Тому суб'єкти господарювання, які здійснюють торгівлю за допомогою мережі Інтернет, повинні керуватися вимогами зазначених правил", - сказано в повідомленні Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

Мінекономрозвитку листом від 19 листопада 2012 року № 3502-05/43517-14 надало роз'яснення щодо роботи інтернет-магазину.

Як пояснили у відомстві, зазначені правила затверджено у відповідності до Закону "Про захист прав споживачів", яким передбачено укладення договору на відстані.

"Договір, укладений на відстані, - договір, укладений продавцем із споживачем за допомогою засобів дистанційного зв'язку, до яких, зокрема, відноситься і мережа Інтернет" - зазначається у листі.

Згідно з правилами, продаж товарів на замовлення - вид торгівлі, за якої споживач укладає договір купівлі-продажу товарів із продавцем на відстані за допомогою засобів дистанційного зв'язку або здійснює їх попереднє замовлення безпосередньо в продавця.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-магазини зобов'язали укладати договори з покупцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути