понеділок, 30 жовтня 2017 19:23

Іноземець пояснив, чому розвивати бізнес в Україні вигідно

Іноземець пояснив, чому розвивати бізнес в Україні вигідно
Німець Франк Бернханд із дружиною Любов'ю Шевчук перевезли свій закордонний бізнес в Україну. Фото: з особистого архіву

Німець Франк Бернхард перевіз свій закордонний бізнес в Україну. Каже, що вести бізнес тут вигідно. Подружжя має інтернет-маркетингову фірму "Онспаєр Україна".

Про свій бізнес розповіли Gazeta.ua.

"Приїхали в Україну, бо хотів познайомитися з українською культурою, зрозуміти українців. Вирішив, що це можна поєднати з моїми бізнес-планами, адже в нас немає необхідності перебувати в якійсь конкретній країні, бо працюємо в інтернеті. Я - директор фірми, моя дружина – віце-директор і керівник відділу інтернет-реклами. В Україні кошти на утримання фірми нижче, ніж у Німеччині. Також є можливість знайти хороший персонал, який знає декілька іноземних мов і прагне розвиватися", - розповів Франк Бернхард.

До переїзду в Україну працювали в Мюнхені, звідки родом Франк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їздять на дорогих автівках і живуть у однокімнатці на околиці" - яка різниця між німцем і українцем

"Після переїзду наша клієнтська база почала рости. Почали наймати українських співробітників, які розмовляють німецькою".

Франк Бернхард майже не розмовляє українською. З дружиною та співробітниками переважно розмовляє німецькою.

"Мені пощастило, що моя дружина перекладає все для мене. Знаю трошки українську, можу викрутитися. Займався з вчителями української мови, але зазвичай з паузами. Остання пауза затягнулася на півроку. Це частково пов'язано з навантаженням на роботі. Після 8-9-годинного робочого дня не завжди маю сили та настрій цим займатися. Мені бракує для цього часу та мотивації. Загалом це складно, особливо граматика. Але крім того, навчання давалось би простіше, якби я був більш наполегливим і постійно цим займався. У мене початковий рівень знань. Вмію читати на рівні 5-річної дитини, можу зрозуміти, що люди кажуть, якщо знаю тему розмови. Словниковий запас приблизно 1000 слів", - каже Франк.

У африканській країні Гамбії український диплом вважається престижним. Чоловік 2 роки здобуває вищу освіту в Україні. Вивчає туризм у Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького.

Зараз ви читаєте новину «Іноземець пояснив, чому розвивати бізнес в Україні вигідно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути