Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2017 20:06

"Їздять на дорогих автівках і живуть у однокімнатці на околиці" - яка різниця між німцем і українцем

"Їздять на дорогих автівках і живуть у однокімнатці на околиці" - яка різниця між німцем і українцем
Франк Бердхард із дружиною Любов'ю Шевчук. Живе у Львові 2,5 роки, після переїзду із Мюнхена, Німеччина, має маркетингову фірму "Онспаєр Україна". Фото: з сімейного архіву

Українці витрачають гроші на дорогі автівки, а німці - відкладають на подорожі.

Про це Gazeta.ua говорить Франк Бернхард. Живе у Львові 2,5 роки після переїзду із Мюнхена, має маркетингову фірму.

"Мене дивує, що деякі українці їздять на дуже дорогих автівках, але живуть в однокімнатній квартирі на околиці міста. В Німеччині все навпаки. Автомобіль не є річчю для підвищення свого статусу. Підростаюче покоління витрачає вже більше грошей на подорожі, ніж на машини. Звичайний німець відносно мало розуміється на грошових питаннях. Багато хто кладе гроші в банк під відсотки. Мало хто інвестує в акції, нерухомість".

В Україні заведено, що жінка керує вдома, а чоловік в усьому іншому.

"Чоловіки не допомагають по господарству, але турбуються про забезпечення сім'ї. В Німеччині це не так. Моя дружина звикла до того, що допомагаю їй по господарству. Кожного ранку готую сніданок. Думаю, що це краще. Вдвох можна швидше все зробити і відпочивати разом на вихідних".
Німці батьків поважають, але не спілкуються з ними так часто, як українці.

"В Україні стосункам з батьками надають більше значення, частіше контактують із ними. В Німеччині діти можуть повністю обірвати контакти з батьками. Це не є чимось позитивним, але це не буде сприйматися дивно. Особисто в мене хороші стосунки з батьками, я регулярно з ними спілкуюся".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це боротьба проти російської армії та їх повій" - американець вражений поїздкою на фронт

Бернхарда шокувало, що в Україні можуть вдарити дитину. В Німеччині це заборонено законом: "Якби в Німеччині хтось на вулиці вдарив би дитину, то знайшлися б люди, які заступилися за неї і доклали б зусиль, щоб батьків за це покарали. Діти мають чемно поводитися не тому, що вони бояться, а тому, що їх добре виховали. Це також стосується побиття тварин. Я спостерігаю, що суспільство в цьому плані на правильному шляху, розвивається".

Також німець зазначає, що він навіть вночі чекатиме на перехресті, поки на світлофорі не увімкне "зелене світло". Українець - імпульсивний і сприймає світлофор в якості рекомендації, а не правила.

Аліун з Сенегалу та Антуанет Д'янь з Конго живуть у Києві вже 26 років. Познайомилися у Києві, куди приїхали отримати освіту. Почали зустрічатися, а згодом створили сім'ю. Для молодої пари з двох різних африканських країн Україна стала нейтральною територією для життя, а французька – спільною мовою.

Зараз ви читаєте новину «"Їздять на дорогих автівках і живуть у однокімнатці на околиці" - яка різниця між німцем і українцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути