четвер, 31 травня 2012 19:16

Інформацію про крах МММ могли сфабрикувати в самій піраміді - експерт

Інформацію про крах МММ могли сфабрикувати в самій піраміді - експерт
За словами фінансового аналітика, якщо МММ поновить свою діяльність, то проіснує не більш як півроку. Фото: mmm-piramida.com

Інформацію про те, що всі філії "МММ-2011" припинили виплачувати вклади, а десятники і сотники вивозять готівку з офісів, могли сфабрикувати в середовищі самої фінансової піраміди.

Таку думку висловив у коментарі Gazeta.ua Павло Мельник, аналітик із фірми "МПП-консалтинг".

"Це може бути маркетинговим ходом, що згодом призведе до напливу клієнтів. Спершу преса поширює чутки, що піраміда розвалилася. А потім керівництво МММ оголосить, що структура працює, як і раніше. Люди, які вагалися вкладати, понесуть туди кошти", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В офісі "МММ-2011" відхрестилися від проблем із виплатами вкладів

За його словами, піраміди існують рік-півтора. Річниця МММ-2011 якраз настала. Лишилося 6 місяців.

"Верхівку та керівників піраміди буде важко знайти. Бо теперішня МММ працює через електронні платежі. Учасники перераховують гроші добровільно. Їм ніхто не видає довідки, не укладають договори. Сам Мавроді попереджав, що нічого не обіцяє. У містах розставляли рекламні біг-борди "Всім все оплатиться". Цей слоган можна розуміти принаймні в п'яти значеннях. У тому числі й що організатори МММ отримають кошти завдяки своїй фінансовій піраміді. Залучені гроші МММ не вкладає ні в золото, ні в цінні папери. Їх просто збирають наближені до Мавроді люди. Вони й збагачуються. Члени й організатори МММ в Україні не нестимуть ніякої кримінальної чи адміністративної відповідальності. Ніхто в Україні не займатиметься викриттям. Це нікому не цікаво", - сказав аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МММ у Хмельницькому припинив виплачувати гроші

За підрахунками "МПП-консалтинг", у МММ вклали кошти близько 1 млн українців. Якщо МММ поновить свою діяльність, вона проіснує не більш як півроку.

"Я ніколи б не вкладав би у фінансову піраміду. Імовірність втратити гроші становить 99 відсотків. Банківський депозит теж не раджу. Гривня швидко знецінюється через інфляцію. Долар і євро теж девальвують, але повільніше. Золото приносить прибуток через 10-15 років, та й ціна золота дуже коливається. Вклавши в золото на 3-5 років, можна втратити 20 відсотків. Більше грошей може мати лише той, хто ефективно будує свій бізнес, працює по 16 годин на добу", - резюмував Мельник.

Зараз ви читаєте новину «Інформацію про крах МММ могли сфабрикувати в самій піраміді - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути