Ексклюзиви
субота, 05 березня 2011 14:03

Інфляція опустилася до 0,9%

Інфляція опустилася до 0,9%

Інфляція в Україні в лютому знизилася до 0,9% в порівнянні з 1% у січні, повідомляє Державна служба статистики в суботу.

За її даними з початку року інфляція склала 1,9%.

У річному вимірі (по відношенню до аналогічного місяця минулого року) інфляція за підсумками лютого сповільнилася до 7,7% в порівнянні з 8,2% за підсумками січня.

За даними Держкомстату, на споживчому ринку у лютому ціни на продукти харчування і безалкогольні напої виросли на 0,3%.

"Найбільше (на 5,1-3,3%) подорожчали овочі і фрукти. На 2,9% -1,2% зросли ціни на продукти переробки зернових, рис, маргарин, олію, хліб, яловичину. Разом з тим істотно (на 13,8% і 8,3%) подешевшали яйця і м'ясо птиці, на 3,5-0,1% знизилися ціни на свинину, молоко, сири, масло, кисломолочну продукцію", - зазначається у повідомленні.

Алкогольні напої та тютюнові вироби в країні подорожчали на 0,9%, що в основному зумовлене подорожчанням алкогольних напоїв на 1,6%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 4,6%, зокрема плата за гарячу воду та опалення - на 7,4%, тарифи на електроенергію на 6,8%. Крім того, на 6,2% -4,4% збільшилася плата за квартиру, водопостачання і каналізацію.

Щодо охорони здоров'я в повідомленні наголошується, що зростання цін на 0,7% зумовлене, у першу чергу, подорожчанням амбулаторних послуг на 1,0% та фармацевтичної продукції на 0,7%.

За даними Держкомстату, підвищення цін на транспорт в цілому на 2,4% відбулося, головним чином, за рахунок подорожчання палива та мастил на 4,3%. Крім того, на 1,8% зросла вартість перевезень пасажирським автодорожним транспортом.

Зараз ви читаєте новину «Інфляція опустилася до 0,9%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути