середа, 03 липня 2019 21:10

Ikea в Україні: експерт пояснив, чому магазин досі не відкрили

Ikea в Україні: експерт пояснив, чому магазин досі не відкрили
В Україні магазин Ikea обіцяють відкрити до кінця 2019-го. Фото: Економічна правда

Шведська мережа Ikea створить конкуренцію українським будівельним та меблевим магазинам. Вони змушені будуть переглядати ціни, збільшувати асортимент товарів та зарплати працівникам, розповів Gazeta.ua Іван Зайцев із Асоціації рітейлерів України.

На український ринок мережа намагається зайти з 2005-го. Спочатку планували відкривати торговельні гіпермаркети площею 2 тис. кв м. Зараз перейшли на міський формат магазинів площею 4-5 тис. "квадратів".

"Місце для магазинів міського формату орендуватимуть в українських торгових центрах. Тобто будувати окремий гіпермаркет не треба. Це набагато менші ризики та інвестиції. Магазини міського формату успішно працюють в Австрії, Угорщині, Польщі", - пояснює Іван Зайцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: IKEA буде здавати меблі в оренду

Він сумнівається, що магазин встигнуть відкрити до кінця 2019-го.

"Ikea планує орендувати площу під магазин у торгово-розважальному центрі, який досі не відкрили. Сумніваюсь, що він запрацює до кінця року. Крім того, магазинам такого формату треба мінімум півроку, щоб підготувати торгове приміщення, налагодити логістику, підібрати та навчити персонал", - говорить Зайцев.

За його словами, на початку мережа продаватиме товари зі знижками, щоб привабити клієнтів.

Ikea запустила веб-сайт для українських споживачів та відкрила набір 100 співробітників до першого магазину міського формату в Києві. Шукає співробітників відділів продажів і роботи з клієнтами, логістики та дизайну інтер'єру. Відкрити магазин у столиці запланували наприкінці 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Ikea в Україні: експерт пояснив, чому магазин досі не відкрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути