пʼятниця, 20 квітня 2018 18:18

Ігор Сирота переконаний, що компроміс між екологами та енергетиками буде знайдено

Ігор Сирота переконаний, що компроміс між екологами та енергетиками буде знайдено
Генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив, що стан гідротехнічних споруд, які експлуатує підприємство, відповідає сучасним екологічним стандартам та постійно модернізується. Фото: Інфоміст

Про це генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив на відкритті Міжнародного форуму "Гідроенергетика і довкілля: сталий розвиток та збалансовані рішення", що проходив у Новодністровську. На його думку, необхідно започаткувати фаховий діалог між енергетиками та екологами. Щоб досягнути компромісу в питаннях розвитку гідроенергетики за збереження навколишнього середовища, він запропонував відійти від гасел та сісти разом за стіл переговорів.

"Давайте ми зробимо цей пакет документів, перший, який необхідний, і покладемо на круглий стіл, де зберуться всі фахівці під егідою Національної академії наук України. І тоді це буде професійний діалог", - зазначив Ігор Сирота.

Керівник Укргідроенерго також наголосив, що стан гідротехнічних споруд, які експлуатує підприємство, відповідає сучасним екологічним стандартам та постійно модернізується, адже саме в цьому полягає основна вимога світових фінансових організації, з якими співпрацює компанія. Він зауважив, що екологи часто закидають енергетикам, нібито проекти будівництва Канівської та Дністровської ГАЕС – це проекти, ще радянських часів, проте вони не звертають увагу на те, що ці проекти були осучаснені та наразі відповідають усім технологічним та екологічним вимогам сьогодення.

Керівник державного підприємства з оптимізмом дивиться в майбутнє української гідроенергетики. "Я постійно говорю своєму колективу, що ми робимо роботу не для того, щоб нас похвалили чи ні, ми хочемо, щоб нас оцінили через 15-20 років", - резюмував Ігор Сирота.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Сирота переконаний, що компроміс між екологами та енергетиками буде знайдено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути