четвер, 19 квітня 2018 14:42

Група ICU визнана найкращим інвестиційним партнером страхових компаній

Група ICU визнана найкращим інвестиційним партнером страхових компаній
Група ICU визнана лідером за обсягом операцій з ОВДП для страховиків у 2017 році.

Група ICU в черговий раз підтверджує звання найкращого інвестиційного партнера страхових компаній за підсумками дослідження спеціалізованого журналу про страховий ринок України Insurance Top . Це вже третя подібна нагорода, яку ICU отримує в результаті щорічного підведення журналом підсумків страхового ринку.

В рамках свого дослідження Insurance Top визначає лідерів і аутсайдерів серед страхових компаній та їх партнерів у профільних номінаціях: страхові платежі, страхові виплати та кількість страхових випадків, фінансові показники у розрізі видів страхування, обсяг активів, резервів, інвестиційний дохід тощо.

Група ICU визнана лідером за обсягом операцій з ОВДП для страховиків у 2017 році.

Як зазначив керуючий партнер групи ICU Костянтин Стеценко, страхові компанії в минулому році продовжили нарощувати свої портфелі ОВДП. "Активне зростання інвестицій страховиків у державні цінні папери почалося у 2016 році і продовжилося у 2017-му з тих же причин - все більше компаній оцінили надійність ОВДП, погашення та виплати за якими гарантує Міністерство фінансів України, та їх високу прибутковість.

Так, прибутковість річних гривневих ОВДП перевищує середню прибутковість депозитів в державних банках більш ніж на 2%. Тому, з метою диверсифікації інвестицій і підвищення їх прибутковості, вільну ліквідність страховики направляють в гривневі папери. У підсумку, в 2017 році обсяг вкладень страхових компаній в ОВДП виріс на 20% і досяг понад 6 млрд грн", - прокоментував Костянтин Стеценко.

З 2015 року група ICU є членом Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) і виступає основним інвестиційним партнером і консультантом страхових компаній з питань інвестування та управління активами.

Журнал Insurance Top видається з 2003 року і є єдиним відкритим джерелом інформації на ринку страхування України, який відстежує офіційну статистику страхових компаній і щоквартально публікує підсумки їх роботи.

Довідка. Група ICU (www.icu.ua) - незалежна інвестиційно-консалтингова група, що надає послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи. Заснована в 2006 році фахівцями з ING, група ICU є лідером з управління активами в Україні. З 2010 року прибутковість флагмана групи CIS Opportunities Fund склала більше 16% річних, за вирахуванням плати за управління, у порівнянні з річним доходом менше 1% для індексу HFRI Emerging Markets Russia/Eastern Europe Index за аналогічний період. Власником компанії є її топ-менеджмент. Керуючі партнери ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Зараз ви читаєте новину «Група ICU визнана найкращим інвестиційним партнером страхових компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути