Ексклюзиви
понеділок, 11 березня 2019 14:13

Гроші на дитячі гуртки: як отримати компенсацію від держави

Гроші на дитячі гуртки: як отримати компенсацію від держави
Держава компенсує 18% від витрат у вигляді частково сплаченого наступного року податку на дохід фізосіб. Фото: Kolobok.ua

В Україні батькам компенсуватимуть вартість розвиваючих гуртків для їх дітей. Відповідна програма запрацювала з початку 2019-го.

"З 1 січня 2019 року ті батьки, які займаються розвитком дитини, мають право на податкові пільги на гуртки, дитячі садки та інші програми навчання", - написав у Facebook прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога на дітей: киянам пообіцяли більше грошей

Держава компенсує 18% від витрат у вигляді частково сплаченого наступного року податку на дохід фізосіб. Таким чином, у батьків із зарплати у вигляді податків не стягуватимуть певну суму.

"Необхідно щомісяця збирати квитанції по оплаті послуг того персоналу, який вчить дитину в гуртку. Крім того, у свого роботодавця станом на кінець року потрібно взяти довідку про ваші доходи, які маєте за місцем роботи. Також у державну фіскальну службу по місцю своєї реєстрації потрібно подати податкову декларацію", - пояснює міністр юстиції Павло Петренко.

Багатодітним родинам планують виплачувати щомісяця додатково 2027 грн. Гроші хочуть виплачувати сім'ям, у яких троє дітей. Батьки отримуватимуть кошти доки дитина не досягне шкільного віку. Далі планують запровадити виплати на дітей до 16 років. В уряді вважають, що це допоможе боротися з бідність і стимулювати народжуваність.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на дитячі гуртки: як отримати компенсацію від держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути