вівторок, 05 березня 2019 15:16

Допомога на дітей: киянам пообіцяли більше грошей

Допомога на дітей: киянам пообіцяли більше грошей
При народженні дитини киянам додатково пропонують платити 10 тис. грн. Фото: teddyclub.info

Киянам планують виплачувати додатково 10 тис. грн за кожного новонародженого.

Гроші на допомогу братимуть з місцевого бюджету. Це буде разова допомога молодим батькам. Відповідний проект рішення "Про надання матеріальної допомоги при народженні дитини жителям міста Києва" оприлюднили на сайті Київради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше грошей на дітей: хто отримає додаткові кошти

Збільшити допомогу пропонують, щоб стимулювати народжуваність. Так, у 2015-му в Києві народилося 35 558 дітей, у 2016-му - 36 772, у 2017-му - 35 491 дитина.

Якщо законопроект приймуть, то при народженні дитини кияни отримуватимуть додатково 10 тис. грн. Щоправда на гроші можуть розраховувати сім'ї, в яких хоча б один з батьків має київську реєстрацію.

2019-го при народженні дитини батьки отримуватимуть 41 280 грн. Розмір виплат не змінився з липня 2014-го. Сума не залежить від кількості дітей. Гроші виплачуватимуть у 2 етапи. Перший – одноразова допомога у розмірі 10 320 грн зараховується на банківський рахунок матері або батька через 1-2 місяці після оформлення допомоги. Другий - 30 960 грн сплачується рівними частинами по 860 грн протягом трьох років. Крім того, протягом 3 років декретної відпустки держава щомісяця сплачує за матір єдиний соціальний внесок. Це збільшує її страховий стаж.

Зараз ви читаєте новину «Допомога на дітей: киянам пообіцяли більше грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути