середа, 29 червня 2011 17:01

Греція схвалила план жорсткої економії попри протести громадян

Греція схвалила план жорсткої економії попри протести громадян

План бюджетної економії, запропонований прем'єр-міністром Греції Георгіосом Папандреу, в середу був схвалений парламентом країни.

Він отримав підтримку 155 законодавців. Проти проекту проголосувало 138 членів парламенту, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на спікера грецького парламенту Філіппоса Петсалнікоса.

Прийняття середньострокової бюджетної програми, що передбачає скорочення витрат і збільшення податків, є умовою виділення Греції чергового траншу допомоги Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.

Раніше ЄС заявляв, що не готовий продовжувати надання допомоги Греції без прийняття заходів бюджетної економії. Це стосується як виділення поточного кредитного траншу, так і схвалення програми на наступні три роки. Без цього Афіни чекав би неминучий дефолт вже в липні-серпні.

Міністри фінансів країн єврозони, можливо, почнуть обговорювати питання про виділення Афінам чергового кредитного траншу і фінансових коштів на наступні три роки вже в неділю.

Тим часом у Греції триває 48-годинний загальний страйк, який паралізував роботу транспорту, держвідомств. Тисячі людей брали участь у вівторок у демонстраціях в центрі Афін. Поліцейські застосували сльозогінний газ для розгону демонстрантів.

Агентство Bloomberg зазначає, що перемога в парламенті в середу може виявитися пірровою. Досить імовірним сценарієм є проведення вже в кінці цього або на початку майбутнього року позачергових виборів. Після цього виконання схвалених заходів може опинитися під питанням

Зараз ви читаєте новину «Греція схвалила план жорсткої економії попри протести громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути