середа, 25 липня 2012 09:21

Держказначейство блокує платежі місцевих органів влади - ЗМІ

Держказначейство блокує платежі місцевих органів влади - ЗМІ
Блокування коштів набуло систематичного характеру. Фото: donbass.ua

Асоціація міст України звернулася до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням вирішити проблему безпідставних затримок і блокування їх платежів.

Про це пише "Комерсант-Україна" в публікації "Гроші не пускають у місто".

"З середини липня територіальні органи Державної казначейської служби фактично блокують проведення платежів органів місцевого самоврядування за видатками місцевих бюджетів. При наявності достатнього фінансового ресурсу в місцевих бюджетах значні обсяги бюджетних зобов'язань залишаються непогашеними", - сказано в зверненні Асоціації міст України.

За словами експерта Асоціації міст з моніторингу законодавства в питаннях бюджету Олександра Слобожана, влада не може витратити на власні потреби гроші, які вони заробляють, ця проблема характерна для кожного міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золото ще підніметься в ціні до кінця року - експерт

Він каже, що блокування коштів відбувалося за різних урядів, але зараз набуло систематичного характеру - з початку року це вже другий випадок. За його словами, в квітні зарплати бюджетникам видавалися із затримкою в кілька днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину акцій облгазів продали на біржі

Місцеві органи влади відзначають, що у них виникли проблеми з фінансуванням витрат на ЖКГ, транспорт, утримання установ бюджетної сфери і соціальної інфраструктури.

Керівник прес-служби Міністерства фінансів Віктор Косарчук заявив, що про подібні звернення місцевих органів влади йому нічого не відомо.

Зараз ви читаєте новину «Держказначейство блокує платежі місцевих органів влади - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути