вівторок, 22 березня 2011 14:03

"Газпром" все ще мріє про СП з "Нафтогазом"

"Газпром" все ще мріє про СП з "Нафтогазом"

ВАТ "Газпром" продовжить роботу зі створення спільного підприємства (СП) з національною акціонерною компанією "Нафтогаз Україна" для видобутку метану з вугільних пластів.

Про це йдеться в прес-релізі російської газової компанії, присвяченому підсумкам засідання ради директорів "Газпрому".

У повідомленні наголошено, що багаторічний досвід співпраці Росії і України в газовій сфері створює сприятливі умови для розвитку партнерства, в тому числі щодо інтеграції діяльності "Газпрому" і "Нафтогазу України". Рада директорів російського концерну доручила правлінню забезпечити продовження роботи з Україною в рамках діючих довгострокових контрактів купівлі-продажу і транзиту газу, діяльності на внутрішньому ринку України, а також роботи по створенню спільних підприємств у галузі видобутку вуглеводнів.

У компанії зазначили, що територією України здійснюється транспортування близько 70% російського газу до Європи. Постачання газу на Україну в 2010 році становило 36,5 млрд куб. м, транзит до Європи через територію цієї держави - 94,6 млрд куб.

Нагадаємо, 30 квітня 2010 року в Сочі прем'єр-міністр РФ Володимир Путін запропонував об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз Україна". 1 грудня 2010 року голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко домовилися про створення двох спільних підприємств: з видобутку газу з вугільних пластів на території України та з розробки структури Паласу на шельфі Чорного моря. 21 грудня 2010 р. "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали меморандум про створення спільного підприємства з видобутку метану з вугільних пластів.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" все ще мріє про СП з "Нафтогазом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути