середа, 16 травня 2018 12:09

Газпром збільшив поставки газу на окупований Донбас

Газпром збільшив поставки газу на окупований Донбас
Нафтогаз неодноразово заявляв, що оплачуватиме Газпрому лише замовлені та прийняті поставки природного газу. Фото: ТВ Центр

Російський Газпром за перші три місяці поточного року поставив на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей 1,2 млрд кубів газу. Це на 12% більше, ніж в першому кварталі 2017 року. І на 24,8% більше, ніж в січні-березні 2016 року.

Водночас у 2016 році ПАТ "Газпром" заявив про постачання на непідконтрольні Україні території Луганської та Донецької областей 2,4 млрд кубів газу. Це на 40,6% або на 0,7 млрд кубів більше, ніж роком раніше, пише "Інтерфакс".

Крім того, у кінці червня минулого року російська компанія повідомила, що поставила на окуповану частину Донбасу газ об'ємом 5,5 млрд кубів на суму понад $1 млрд.

За словами керівництва ПАТ "Газпром", постачання газу в ОРДЛО здійснюється на підставі контракту з НАК "Нафтогаз" від 2009 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вже 900 днів не купує російський газ

У лютому поточного року російська компанія стверджувала, що заборгованість Нафтогазу за поставлений з 2013-го до першого кварталу 2017 року газ становить $3,3 млрд.

Водночас Нафтогаз неодноразово заявляв, що оплачуватиме Газпрому лише замовлені та прийняті поставки природного газу. Поставки газу на тимчасово окуповані території Донбасу до таких не належать.

Стокгольмський арбітраж відмовив Газпрому зобов'язати Україну платити за газ, поставлений на неконтрольовані території Донбасу. У кінці минулого року Газпром припинив виставляти рахунки Нафтогазу за поставки газу в окуповані райони Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Газпром збільшив поставки газу на окупований Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути