вівторок, 09 липня 2013 18:40

"Газпром" створює ризики щодо поставок газу в Європу через Україну - "Fitch"

"Газпром" створює ризики щодо поставок газу в Європу через Україну - "Fitch"
Фото: smiua.net

Рішення "Газпрому" про призупинення авансових платежів за транзит газу НАК "Нафтогаз України" як мінімум до 2015 року створює потенціал помірних перебоїв у поставках газу в Південно-Східну Європу, зважаючи на низькі рівні газу в сховищах в України.

Про це заявляє міжнародне рейтингове агентство "Fitch Ratings".

"Даний крок є ще одним негативним чинником для "Нафтогазу", який залежить від доходів від транзиту російського газу до Європи", - йдеться у повідомленні агентства.

"Fitch" нагадує, що авансові платежі "Газпрому" мають велике значення для "Нафтогазу", який як і раніше залежить від підтримки з боку уряду України для покриття збитків від продажів газу на внутрішньому ринку зважаючи на низькі тарифи, що встановлюються державою.

За даними агентства, з початку 2012 року "Газпром" провів авансові платежі "Нафтогазу" за транзит на суму 3,5 млрд доларів, які українська компанія використовувала для фінансування закупівель російського газу, зокрема, для поповнення сховищ.

Нагадаємо, глава "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що авансу в 1 мільярд доларів вистачить Україні до 1 січня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" створює ризики щодо поставок газу в Європу через Україну - "Fitch"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути