Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2013 21:00

Собівартість сланцевого газу в Україні може становити $400 за тисячу кубів

Собівартість сланцевого газу в Україні може становити  $400 за тисячу кубів
Україна знаходиться на етапі розвідки сланцевого газу. Фото: zn.ua

Собівартість видобутку сланцевого газу в Україні може становити близько $400 за тис куб. м.

Такий прогноз сьогодні на круглому столі озвучив член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

"Зараз Україна знаходиться на етапі розвідки сланцевого газу, що покаже Україні перспективи. Наразі сланцевий газ Україна розглядає як венчурний бізнес. Україна як держава не зможе без інвесторів видобувати газ зі сланців, адже ті 200 бурових установок, які наразі працюють в Україні, треба модернізувати та закуповувати нові. Технології видобутку та техніка - бурові установки, коштуватимуть енергетичним компаніям, які видобуватимуть газ в Україні, недешево. Однак прогнозована вартість тисячі кубометрів газу, видобутого зі сланців в Україні, складають 100–400 доларів зі свердловини. Компанії матимуть змогу зекономити в залежності від витрат на дешевій робочій силі та наукових ресурсах в Україні", - сказав Корольчук.

Нагадаємо, надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт зазначив, що спільний з компаніями Shell та Chevron видобуток сланцевого газу в Україні може зробити нашу державу самодостатньою та енергетично незалежною.

Прем'єр-міністр Микола Азаров сподівається, що Україна у співпраці з компанією Chevron у перспективі вийде на великі обсяги видобування сланцевого газу.

Зазначимо, у травні 2012 року переможцями конкурсу з укладання угоди про розділ продукції на видобування газу на Олеській і Юзовській площах сталі компанії Сhevron і Shell.

Зараз ви читаєте новину «Собівартість сланцевого газу в Україні може становити $400 за тисячу кубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

155

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути