пʼятниця, 19 квітня 2013 10:15

Видобуток сланцевого газу не вплине на суперечки України з Росією - посол США

Видобуток сланцевого газу не вплине на суперечки України з Росією - посол США
Джон Теффт. Фото: telegraf.com.ua

Видобуток сла газу в Україні не зможе суттєвим чином вплинути на розв'язання суперечок між Україною та Росією у газовій сфері у короткостроковій перспективі.

Таку думку в ході 6-го Київського безпекового форуму "Безпека у небезпечному світі" висловив Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт.

"Лише через 5-7 років з'явиться цей газ в Україні. Відтак, на короткому проміжку часу жодних суперечностей, що існують між урядами у Києві та Москві, це не зніме", – сказав він.

На його думку, нетрадиційний газ хоча й допоможе Україні трансформуватись, однак буде лише однією складовою у загальній картині національної енергетичної політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку тривають мітинги проти сланцевого газу

"Зараз уряд в Україні приймає деякі досить розумні рішення, і я дуже сподіваюсь, що вони реалізують їх. Як я розумію, експерти говорять, що це допоможе Україні трансформуватись у майбутньому. Однак, сланцевий газ буде лише однією складовою у цій загальній картині", – зауважив Теффт.

Як повідомлялось, на початку травня 2012 року Міжвідомча комісія з організації укладення та підписання угод про розподіл продукції визначила переможцями конкурсу на розробку Олеської та Юзівської сланцевих площ компанії Chevron та Shell відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Видобуток сланцевого газу не вплине на суперечки України з Росією - посол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути