середа, 23 травня 2012 10:39

"Газпром" досі не отримав дозволу будувати "Південний потік" через Анапу

"Газпром" досі не отримав дозволу будувати "Південний потік" через Анапу
Заплановані "Газпромом" терміни будівництва можуть бути зірвані. Фото: ria.ru

ВАТ "Газпром" досі не отримало дозвіл на будівництво газопроводу, ділянка якого повинен пройти по території курорту федерального значення Анапа.

Якщо монополія не отримає позитивного висновку Головдержекспертизи до кінця травня 2012 року, будуть зірвані терміни початку будівництва труби, яких вимагав дотримати від монополії Президент РФ Володимир Путін, ще будучи прем'єром.

У грудні 2011 року він зажадав від "Газпрому" прискорити початок реалізації проекту "Південний потік" і приступити до його будівництва вже в 2012 році, а не в 2013 році, як планувалося раніше.

"Газпрому" до кінця травня поточного року необхідно домогтися підписання постанови уряду РФ "Про встановлення меж та режиму округу гірничосанітарної охорони курорту федерального значення Анапа", через територію якого буде прокладений газопровід, повідомило джерело, знайоме з ситуацією.

Водночас постанова, в якій буде затверджено розміщення об'єктів трубопроводу, досі не була представлена в Головдержекспертизі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко поговорив з місією МВФ про відновлення співпраці

Також для підписання постанови уряду необхідно узгодження зацікавлених міністерств. Друга редакція документа була направлена ??на погодження до Міністерства природних ресурсів і екології, Міністерство регіонального розвитку, Міністерство фінансів і Міністерство економічного розвитку РФ. Напередодні лише в Мінприроди виданню повідомили про те, що проект постанови був узгоджений міністерством, в інших трьох відомствах не змогли прокоментувати ситуацію.

При цьому якщо Головдержекспертиза не дасть позитивного висновку по проекту постанови уряду, "Південний потік" може повторити долю європейського трубопроводу NEL, який має постачати газ з другої гілки "Північного потоку". Його акціонери були змушені почати пошук інших варіантів маршруту через те, що суд задовольнив 18 з 100 позовів, поданих проти будівництва. Відповідно до рішення суду забороняється будівництво NEL в радіусі 350 м від будівель, де проживають позивачі.

Однак, на думку низки експертів, "Газпром" цілком може розпочати будівництво, не чекаючи ніяких дозволів та експертиз.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" досі не отримав дозволу будувати "Південний потік" через Анапу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути