понеділок, 23 квітня 2012 16:45

Експерт назвав "Південний потік" блефом та політичним проектом Росії

Експерт назвав "Південний потік" блефом та політичним проектом Росії
Валерій Боровик: Росія зараз не володіє достатньою сумою грошей для реалізації проекту "Південний потік". Фото: glavcom.ua

Заяви керівництва Російської Федерації та "Газпрому" про наміри будувати газопровід "Південний потік" далекі від реальності.

Таку думку висловив експерт з енергетичних питань Валерій Боровик у ефірі "Ера FM".

"Південний потік є блефовим політичним проектом Росії. У мене недавно була дискусія на телебаченні з російським експертом. Я його запитав дві речі. Перше - як можна починати будувати, коли немає техніко-економічного обгрунтування. Друге - а хтось знає ставки транзиту (цим газопроводом) тисячі кубометрів природного газу на 100 кілометрів? Якщо ви починаєте будувати, то маєте знати всі економічні показники. Ні на перше, ні на друге питання відповіді не було", - сказав він.

За його словами, Росія зараз не володіє достатньою сумою грошей для реалізації проекту "Південний потік".

"Мабуть, найсуттєвіше питання - а гроші є в Росії на це? ... Покажіть строку в бюджеті Російської Федерації на "Південний потік". Немає цих коштів у "Газпрому". Він для того і створює консорціуми з Eni та іншими компаніями, щоб взяти ці кошти", - зауважив Боровик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держборг єврозони сянгув максимальної позначки за всю історію євро

Нагадаємо, 19 квітня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін під час зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером заявив, що будівельні роботи на морській ділянці "Південного потоку" почнуться в грудні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав "Південний потік" блефом та політичним проектом Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути