вівторок, 28 лютого 2012 10:43

Україна допомагає Росії будувати "Південний потік"

Україна допомагає Росії будувати "Південний потік"

Українські підрядники беруть участь в реалізації проекту "Південний потік", завдання якого - виключити Україну з транзиту російського газу в Європу.

Слідом за українським інститутом "Південндіпрогаз", який працював над ТЕО болгарської ділянки газопроводу, до досліджень у російських територіальних водах залучили українське судно "Діорит", повідомляється в розпорядженні уряду РФ від 22 лютого.

Науково-дослідне судно, що належить Причорноморському державному регіональному геологічному підприємству ("ПричорноморДРГП"), займеться відбором проб донного грунту і дослідженням властивостей грунту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія сама недокачала Європі мільярд "кубів" газу - "Нафтогаз"

У списку дослідницьких суден, згаданих у розпорядженні, також науково-дослідні судна GSP Prince (Мальта); Normand Tonjer, Geoholm (Велика Британія); Geosund (Норвегія), Skandi Inspector (Багами), Makab (Панама).

Російське угруповання дослідного флоту на дослідженнях становлять "Академік Голіцин", "Професор Штокман", "Хезер Сі", "Ріфт", "Денеб".

Нагадаємо, раніше глава правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Південний потік" буде розрахований на максимальну продуктивність - 63 млрд куб. м на рік.

Зараз ви читаєте новину «Україна допомагає Росії будувати "Південний потік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути