понеділок, 27 лютого 2012 11:42

Росія сама недокачала Європі мільярд "кубів" газу - "Нафтогаз"

Росія сама недокачала Європі мільярд "кубів" газу - "Нафтогаз"

Протягом усього періоду аномальних холодів у січні-лютому 2012 року Україна чітко і у повному обсязі виконувала контрактні зобов'язання з транзиту природного газу до країн Європи.

Про це заявив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун, повідомляє прес-служба компанії.

"Україна не відбирала жодного кубічного метру за рахунок транзиту російського газу до Європи. Ми це заявляємо офіційно, і це підтверджується відповідними документами. Ми чітко і у повному обсязі виконували всі свої контрактні зобов'язання з транзиту російського природного газу в Європу", - підкреслив він.

Чупрун наголосив, що компанія зверталася до ВАТ "Газпром" із пропозицією допомогти із додатковими обсягами постачання газу.

"Розуміючи складність ситуації, ми запропонували колегам із "Газпрому" додатково поставити газ до Європи з наших сховищ", - повідомив Чупрун.

Він продемонстрував документи, які свідчать, що протягом 21 дня у лютому 2012 року ВАТ "Газпром" недопостачав на східний кордон України від 24-110 млн куб. м газу щодоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міллер: Україна здійснювала несанкціонований відбір російського газу

"У нас є розписані таблиці на кожен день. Якщо подивитися на динаміку за лютий місяць, максимум недопоставок газу - 110 мільйонів кубометрів, мінімум - 24 млн кубометрів. З 1 по 21 лютого у ГТС України недопоставлено 1,247 мільярда кубометрів газу. Це те, що недоотримала Європа", - сказав Вадим Чупрун.

Він також зазначив, що НАК "Нафтогаз України" надіслав на адресу голови правління ВАТ "Газпром" чергового листа з конкретними доказами щодо недопоставок газу через українську ГТС.

Зараз ви читаєте новину «Росія сама недокачала Європі мільярд "кубів" газу - "Нафтогаз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути