вівторок, 21 лютого 2012 12:12

"Газпром" злякався гніву європейців і запропонував нам знижку - Гудима

"Газпром" злякався гніву європейців і запропонував нам знижку - Гудима

Внесення на розгляд до Верховної Ради законопроекту щодо приватизації української газотранспортної системи (ГТС) пов'язане із заявою Росії про 10-відсоткову знижку на природний газ.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявив народний депутат від фракції БЮТ-"Батьківщина" Олександр Гудима.

"Вони (росіяни) дали нам "пряника" у 10% знижки, а ми, щоб не порвати із ними стосунки, - на п'ятницу законопроект про ГТС. Але він не задовольняє Росію, їм цього мало. Путіну не потрібен цей закон у п'ятницю. Він хоче щоб ми стали на одне коліно, а бажано на два, і покрили голову білим прапором на знак капітуляції. Хоча поки на це українська влада не здатна", - сказав політик.

За його словами, Росія запропонувала Україні знижку, тому що європейські країни вже отримали її та нову формулу ціноутворення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новою "газовою" угодою Росія хоче лише збільшити побори - експерт

"Газпром" не хоче потрапити під вогонь європейської преси, що відбувається вибіркове застосування ціни до України. Європейці вже були готові про це говорити, але "Газпром" виправив свою помилку із запізненням на два тижні, сказавши, що для України також була знижка. Але ці відсотки нічого не вирішують, тому що для України ціна має бути на 100 доларів нижчою, аніж для європейських країн", - наголосив Гудима.

Нагадаємо, 20 лютого глава Державної думи РФ Сергій Наришкін повідомив, що Міністерство енергетики РФ передало Україні новий проект газової угоди.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" злякався гніву європейців і запропонував нам знижку - Гудима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути