середа, 16 жовтня 2019 13:05

Газ відчутно подешевшав: ціна

Газ відчутно подешевшав: ціна
З квітня газ для населення подешевшав на 32%. Фото: Depositphotos

У жовтні газ для населення подешевшав майже на 5% - до 4272,76 грн за тисячу кубометрів без податків. З квітня ціна впала на 32%.

Порівняно з літнім рівнем ціни на європейських ринках суттєво зросли. Однак в Україні вартість газу для населення визначається за формулою, яка відображає ринкові ціни з 2-місячним відставанням, повідомили у прес-служба Нафтогазу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців купили дешевий газ на зиму - Нафтогаз повідомив цифри

Так, у жовтні ціна газу виявилася нижчою за ту, яку українці платили на умовах пропозиції "Газовий запас". Тобто купували газ на зиму за літньою ціною - 4874,42 грн за тис. куб. без податків.

"Таким домогосподарствам у жовтні запропонують оплатити газ за нижчою, регульованою ціною. Придбаний газовий запас при цьому збережеться на зимові місяці, коли очікується збільшення регульованої ціни. Якщо споживач не використає за зимовий сезон увесь передплачений обсяг, залишок коштів повернеться на його рахунок у повному обсязі", - наголосили у Нафтогазі.

Суттєво газ для населення подорожчав із листопада 2018-го. Ціна зросла до 8550 грн за тис. куб. м. Її почали знижувати з травня 2019-го. У вересні споживачі платили 4493,64 грн за тис. куб. газу.

Зараз ви читаєте новину «Газ відчутно подешевшав: ціна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути