середа, 15 листопада 2017 11:24

Галасюк озвучив законодавчі ініціативи, спрямовані на енергонезалежність України

Галасюк озвучив законодавчі ініціативи, спрямовані на енергонезалежність України
Глава Комітету Верховної Ради з питань промислової політики Віктор Галасюк вважає, що не менше 10% від суми, виділеної на субсидії, треба спрямовувати на енергомодернізації ЖКГ. Фото: 24.tv

Українське житлово-комунальне господарство втрачає майже 50% енергії під час доставки споживачам. Про це повідомив глава Комітету Верховної Ради з питань промислової політики Віктор Галасюк на на засіданні круглого столу "Україна: інструменти енергонезалежності та розвиток промисловості".

Для вирішення проблеми нардеп пропонує спрямовувати не менше 10% від суми, передбачені у державному бюджеті на субсидії, на енергомодернізацію ЖКГ.

"Таке рішення збільшить фінансування "теплих" кредитів і Фонду енергоефективності у 7 разів у порівнянні з бюджетними пропозиціями уряду, - зазначив Віктор Галасюк. - При такій формулі в наступному році на енергомодернізації потрібно направити більше 5 млрд грн".

Крім того, глава промислового комітету парламенту повідомив про законодавчі ініціативи, спрямовані на незалежність України від імпорту газу.

"Відмовитися від імпорту газу до 2021 року можна завдяки не тільки стратегіям і планам, а й потужним податковим стимулам та інвестиційним гарантіям. Необхідно впровадити принцип "розвиваєш нові родовища - платиш менше податків". Проблему ж "сплячих" родовищ необхідно вирішити введенням оподаткування площ родовищ"- зазначив Віктор Галасюк.

Також нардеп заявив, що енергетичну безпеку і технологічну незалежність від Росії забезпечить інтеграція української енергосистеми з европейською (ENTSO-E). На думку Віктора Галасюка, це дасть Україні зростання експорту електроенергії в рази, а також здешевить енергоресурс для української промисловості за рахунок конкуренції постачальників.

Зараз ви читаєте новину «Галасюк озвучив законодавчі ініціативи, спрямовані на енергонезалежність України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути