вівторок, 05 січня 2021 16:10

Фонд соцстрахування спростив оплату лікарняних

Фонд соцстрахування спростив оплату лікарняних
Перші п'ять днів лікарняної відпустки фінансує роботодавець. Фото: pexels.com

Фонд соціального страхування спростив процедуру оплати лікарняних для осіб з COVID-19, а також тих, хто перебуває на самоізоляції. Внесені зміни пришвидшують виплату допомоги з тимчасової втрати працездатності.

Лікарняні листки таких осіб не потребуватимуть погодження з завідуючим відділенням або лікарсько-консультативною комісією для їх продовження на термін понад 10 днів, повідомляє Фонд на сторінці Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родини лікарів, які загинули від Covid-19, не отримують обіцяних від держави грошей

Перші 5 днів лікарняної відпустки фінансує роботодавець. Фонд соцстрахування компенсує втрачений заробіток починаючи з 6-го дня непрацездатності.

Починаючи з 22 грудня та на період дії карантину, лікар в амбулаторно-поліклінічних закладах може видавати листок непрацездатності особисто і на строк, необхідний для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Е-лікарняні, які мали запустити в Україні у квітні 2020 року, запрацюють цьогоріч. Запуск е-лікарняних дозволить не лише скасувати лікарняний як паперову довідку, що є елементом бюрократії, а й заощаджувати час лікарів та пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Фонд соцстрахування спростив оплату лікарняних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути