середа, 01 серпня 2012 12:38

Фірташ за 19 мільйонів отримав контроль над "Миколаївгазом"

Фірташ за 19 мільйонів отримав контроль над "Миколаївгазом"
Рахунки "Газтек" в національній валюті обслуговуються в банку "Надра", підконтрольному Дмитру Фірташу. Фото: weekly.ua

ПрАТ "Газтек" (Київ) перемогло в конкурсі з продажу 25% (2 млн 19,4 тис. акцій) підприємства з газопостачання та газифікації ПАТ "Миколаївгаз", запропонувавши 18,97 млн при стартовій ціні 18,4 млн грн.

Другий учасник конкурсу - ТОВ "ІК Фінлекс-Інвест" (Київ) - готовий був придбати цей пакет не більше ніж за 18,785 млн грн.

Спочатку "Газтек" запропонував за пакет акцій 18,6 млн грн, а його єдиний конкурент "Фінлекс-Інвест" - 18,4 млн грн.

Під час торгів було зроблено два кроки. "Газтек" погодився на ціну 18,97 млн грн, "Фінлекс-Інвест" не стало пропонувати велику ціну, і конкурсна комісія визнала перемогу "Газтек".

Нагадаємо, ПАТ "Газтек" вже володіло 25,22% акцій "Миколаївгаз", таким чином його пакет в компанії збільшився до 50,22% акцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масажист Азарова отримав 22,5 мільйона на басейн у Броварах

Згідно з умовами конкурсу, покупець повинен протягом трьох років інвестувати в розвиток "Миколаївгазу" 3,854 млн грн. Зокрема, 2,76 млн грн необхідно направити на установку вузлів обліку природного газу на газових мережах, шафових регуляторних пунктів, установку систем контролю за станом обладнання газорегулюючих пунктів. Крім того, 1,094 млн грн повинно бути інвестовано в установку систем дистанційного отримання показників з вузлів абонентського обліку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Квадрат" житла на первинці за місяць подорожчав на $8

Покупець також повинен забезпечити зниження виробничо-технологічних втрат газу "Миколаївгаз" до нормативного рівня з 2015 року.

"Миколаївгаз" обслуговує газорозподільні мережі, розташовані на території Миколаївської області.

Чистий прибуток "Миколаївгаз" в 2011 році становив 85,485 млн грн проти 43,325 млн грн чистого збитку в 2010-му. Чистий дохід підприємства за минулий рік зріс на 58% - до 705, 055 млн грн.

Станом на початок 2012 року, ФДМ володіло 25% акцій "Миколаївгаз", НАК "Нафтогаз України" - 25% акцій, ЗАТ "Газтек" - 25,22% акцій.

Власниками 96% акцій "Газтек" є чотири кіпрських компанії. Рахунки "Газтек" в національній валюті обслуговуються в банку "Надра", підконтрольному українському бізнесменові Дмитру Фірташу, який раніше заявив про готовність брати участь в приватизації облгазів.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ за 19 мільйонів отримав контроль над "Миколаївгазом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути