понеділок, 02 липня 2012 09:56

Фірташ випускатиме ще й харчову соду

Фірташ випускатиме ще й харчову соду
На Кримському содовому заводі Дмитра Фірташа почалося будівництво цеху з виробництва харчової соди. Фото: liga.net

У минулу середу, 27 червня, на Кримському содовому заводі (КСЗ) почалося будівництво цеху з виробництва харчової соди, повідомили в Group DF (належить Дмитрові Фірташу), що володіє підприємством.

За оцінкою голови правління КСЗ Владислава Шмелькова, нові потужності дозволять виробляти до 20 тис. тонн харчової соди на рік або близько 2,2% світового ринку цієї продукції, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Дмитро Фірташ пробує соду".

Запуск виробництва запланований на кінець 2012 року. За даними Group DF, інвестиції в проект становитимуть 40,7 млн грн (близько $ 5 млн), прогнозований термін повернення інвестицій - 35 місяців.

У КСЗ вартість продукції не повідомляють.

Високопоставлене джерело видання на підприємстві запевнило лише, що вона буде "конкурентна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування справи про житлові недобудови завершиться до вересня - АМК

"Це буде досягнуто за рахунок сучасних установок і синергії виробництва. Наприклад, надмірний вуглекислий газ, який виділяється під час виробництва технічної соди, буде використаний як енергоносій для виробництва харчової соди", - розповів співрозмовник.

Нагадаємо, зараз Фірташ проводить реорганізацію в Group DF. Новим CEO групи компаній Group DF, яка належить бізнесмену Дмитру Фірташу, стане Борис Краснянський, який нині є керуючим партнером PwC в Україні. Він приступить до виконання своїх обов'язків з 1 вересня 2012 року, змінивши нинішнього керівника Роберта Шетлера-Джонса, який увійде до складу наглядової ради групи.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ випускатиме ще й харчову соду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути