середа, 07 вересня 2011 13:07

Фінансова криза вже близько - експерт, який передбачив рецесію 2008-го

Фінансова криза вже близько - експерт, який передбачив рецесію 2008-го

Один із засновників і голова Roubini Global Economics Нуріель Рубіні заявив, що поточний спад у світовій економіці наблизив терміни нової фінансової кризи.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

"Ще кілька місяців тому я думав, що кризовим буде 2013 рік. Але зараз економічний спад в США, єврозоні та Великій Британії свідчить про те, що криза вже починається. Отже, ми станемо свідками другого витка рецесії раніше. Її кульмінацією може бути 2013 або навіть більш ранній термін. Все залежить від того, які політичні заходи будуть вжиті", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти: Україна і Туреччина - найбільш незахищені від економічної кризи

Рубіні закликав до негайних дій з подолання кризи.

"Відновлювати економічне зростання потрібно не через п'ять років, це необхідно робити вже зараз. У короткостроковій перспективі мають бути здійснені масштабні заходи економічного стимулювання, в іншому разі Велика Депресія повториться. Справи йдуть все гірше, і велика різниця між нинішньою ситуацією і тією, що була кілька років тому, в тому що зараз всіляко уникають політичного регулювання", - розповів він.

Рубіні сказав, що маючи великі суми для інвестування, їх краще зберегти в грошовій формі, особливо в доларах. На його думку, американська валюта має тенденцію до зміцнення під час фінансових криз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боргова криза в Європі близька до рівня 2008 року - представник ЄЦБ

Економіст також зазначив, що варто вкладати в державні облігацій країн з невеликим дефіцитом бюджету та низьким рівнем суверенного боргу, таких як Канада і Австралія, уникаючи придбання акцій.

"У разі повторення рецесії, ризиковані активи, в тому числі акції, будуть найбільш уразливі протягом тривалого часу", - сказав Рубіні.

Зазначимо, що Рубіні передбачив крах ринку нерухомості в США, який спричинив глобальну кризу, ще до того, як ринок досяг максимуму в 2006 році.

Зараз ви читаєте новину «Фінансова криза вже близько - експерт, який передбачив рецесію 2008-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути