пʼятниця, 26 серпня 2011 12:40

Експерти: Україна і Туреччина - найбільш незахищені від економічної кризи

Експерти: Україна і Туреччина - найбільш незахищені від економічної кризи

Економіки України і Туреччини є найбільш незахищеними від повторення фінансової кризи 2008 року, порівняно з іншими країнами Центральної та Східної Європи, Близького Сходу і Африки.

Про це зазначено у звіті економістів Goldman Sachs Group Inc (GS) Клеменса Графі та Ахмета Акарлі, повідомило агентство Bloomberg.

Як зазначили експерти, причиною вразливості економіки Україні є призупинення співпраці з Міжнародним валютним фондом. Як відомо, МВФ відклав візит чергової місії до України, яка повинна була прибути наступного тижня, до жовтня, очікуючи завершення пенсійної реформи і кроків щодо скорочення дефіциту НАК "Нафтогаз України".

У свою чергу, Туреччина схильна до ризику через значний негативний балансу зовнішньої торгівлі, вважають економісти. Крім того, дефіцит державного бюджету країни збільшився до рекордних $ 72,5 млрд.

Водночас Росія, як вважають аналітики, також відчує на собі вплив глобальної кризи, однак більш стійка банківська система і підвищення гнучкості рубля повинні обмежити негативні наслідки для її економіки.

Зараз ви читаєте новину «Експерти: Україна і Туреччина - найбільш незахищені від економічної кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути