пʼятниця, 26 серпня 2011 11:18

Пережити наступну кризу Україні допоможуть сталь і вугілля - експерти

Пережити наступну кризу Україні допоможуть сталь і вугілля - експерти

Український економіка не постраждає від падіння цін на метали в тій мірі, як це було під час світової фінансової кризи три роки тому.

Таку думку висловили аналітики інвестиційного банку Renaissance Capital Анастасія Головач та Іван Чакаров, повідомило агентство Bloomberg.

"Якщо припустити найгірший сценарій - зниження цін на сировинні товари, що мають вирішальне значення для України, то країна відчує вплив глобального спаду не так сильно, як в 2008-2009 роках. Незважаючи на паніку на світових фінансових ринках, ціни на сталь, залізну руду і коксівне вугілля залишаються відносно стабільними", - зазначили експерти.

Металургія та гірничодобувна промисловість були одними з основних рушійних сил економічного зростання в Україны до кризи, йдеться в звіті Renaissance Capital.

Нині ж про відновлення економіки країни свідчить зростання реальної заробітної плати і відносно високий рівень споживання, вважають аналітики.

"Ми вважаємо, що зарплати будуть рости, особливо враховуючи те, що в країні пройдуть парламентські вибори в жовтні 2012 року", - підкреслили вони.

Нагадаємо, за даними заступника міністра фінансів України Анатолія Мярковського, реальна зарплата в Україні за шість місяців 2011 року збільшилася на 8,1%.

Зараз ви читаєте новину «Пережити наступну кризу Україні допоможуть сталь і вугілля - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути