вівторок, 12 листопада 2013 16:51

Фестиваль "регіонала" і церкви Московського патріархату - на що Держкіно витрачає мільйони

Фестиваль "регіонала" і церкви Московського патріархату - на що Держкіно витрачає мільйони
Тендери від Держкіно. Фото: kinomaster.org

Держкіно дало гроші на фестиваль депутата-регіонала і церкви Московського патріархату

Gazeta.ua дослідила "Вісник державних закупівель" і з'ясувала, кому Державне агентство з питань кіно платило 2013 року.

2 млн 302 тис. 600 грн

отримав "Національний центр Олександра Довженка". З них 1 млн 452 тис. 600 грн - за відеопродукцію, кінематографічну та телевізійну продукцію. А саме - "тиражування національних фільмів 2700000 м, 30 фільмів (один фільм 3000 м), 30 кінокопій", як повідомляє "Вісник державних закупівель".

Ще 450 тис. грн центр отримав, щоб заплатити фахівцям експертної комісії з питань кінематографії за професійну оцінку кінопроектів. Ця комісія складається із 45 осіб, серед яких політолог Андрій Єрмолаєв, кінознавець Ірина Зубавіна, продюсер Пилип Іллєнко, працівник Держкіно Іванна Хіцінська.

Крім того, 400 тис. грн підприємство отримало за облаштування українського павільйону на 66 Міжнародному кінофестивалі у французьких Каннах. Фестиваль тривав із 15 по 27 травня.

1 млн грн

пішов на організацію Одеського міжнародного кінофестивалю 11-19 липня. Президент фестивалю - дружина "регіонала" Сергія Тігіпка Вікторія.

1 млн грн

витратили на організацію Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" 19-27 жовтня у Києві.

600 тис. грн

пішло на організацію Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів "Крок". Він проходив з 1 по 10 вересня на борту теплохода "Зірка Дніпра" за маршрутом Одеса-Севастополь-Запоріжжя-Київ.

273,5 тис. грн

отримало державне підприємство "Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка" на проведення Міжнародного кінофестивалю православного кіно "Покров" 11-14 жовтня. Співзасновник фестивалю - церква Московського патріархату, а президент - депутат-"регіонал" Андрій Деркач.

200 тис. грн

Отримав одеський благодійний фонд імені Івана і Юрія Лип на підготовку і проведення фестивалю німого кіно та сучасної музики "Німі ночі" 21-23 червня.

Голова Державного агентства України з питань кіно - Катерина Копилова. Раніше вона працювала на "Новому каналі". Також у Копилової є двоє заступників. Лідія Клименко, зокрема, працювала у Національному центрі Олександра Довженка, в який нині ідуть найбільші суми з Держкіно. Перший заступник голови Держкіно Сергій Сьомкін до 1990-их працював у Збройних силах та МВС. Потім - у Державній службі туризму і курортів. А вже звідти потрапив на нинішню посаду.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "регіонала" і церкви Московського патріархату - на що Держкіно витрачає мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути