Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2012 17:45

Фермерам сівалки потрібніші, ніж комбайни - експерт

Фермерам сівалки потрібніші, ніж комбайни - експерт
Фото: agribusiness.kiev.ua

Уперше за останні п'ять років обсяги імпорту ґрунтообробного обладнання в грошовому виразі майже досягли обсягів імпорту машин для збирання й обмолоту сільськогосподарських культур.

Про це в коментарі для Gazeta.ua повідомив експерт аграрних ринків Українського клубу аграрного бізнесу Тарас Висоцький.

"Зростання частки ґрунтообробного обладнання на ринку сільськогосподарської техніки було спричинено двома факторами, - наголошує фахівець. - По-перше, суттєвим збільшенням, за результатами першого півріччя 2012 року в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, обсягів імпорту сівалок - на 65%, культиваторів та дискових борін - близько 20% по кожній позиції. По-друге, зменшенням за аналізований період на близько 30% імпорту зернозбиральних комбайнів, частка яких серед машин для збирання й обмолоту сільськогосподарських культур становить більше 70%".

Тенденція до збільшення часток ґрунтообробного обладнання є закономірною, переконаний експерт.

"Швидка та якісна підготовка ґрунту та посів в оптимальні строки є настільки ж важливі для одержання високого валового збору, як і обмолот сільськогосподарських культур продуктивним високотехнологічним обладнанням. Крім того, не кожен фермер може собі дозволити купити зернозбиральний комбайн, а наявність власної сівалки, яка доступніша по ціні за комбайн, є суттєвим фактором при ефективній організації сільськогосподарського виробництва", - зазначив Висоцький.

За даними УКАБ, ринок сільськогосподарського обладнання в Україні демонструє в першому півріччі 2012 року незначне - на 5-10% - зростання в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. Це збігається з прогнозом за результатами дослідження "Аналіз попиту на сільськогосподарське обладнання", проведеного на початку року.

Зараз ви читаєте новину «Фермерам сівалки потрібніші, ніж комбайни - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути