Ексклюзиви
вівторок, 21 червня 2011 09:13

Єврозона розвалиться до 2013 року - екперти

Єврозона розвалиться до 2013 року - екперти

Єврозона може припинити своє існування вже до 2013 року, оскільки готовність країн-учасниць надавати фінансову допомогу своїм сусідам зменшується.

Таку думку висловили аналітики дослідницької компанії Centre for Economics and Business Research (CEBR).

Зміцнення євро і скорочення держвидатків стануть істотними перешкодами на шляху економічного відновлення в країнах Південної Європи. Таким чином, прірва між периферією і ядром єврозони буде ширитися, відзначає CEBR. При цьому в Німеччині, найбільшій економіці єврозони, буде наростати невдоволення щодо надання допомоги країнам, що зазнають фінансових труднощів.

"Рано чи пізно і самі греки, і міжнародне співтовариство втомляться від цієї безглуздої боротьби, що призведе до розвалу валютного союзу", - зазначив головний виконавчий директор CEBR Дуглас Маквільямс.

За прогнозами CEBR, середньорічні темпи зростання італійського ВВП з 2011 по 2015 рік складуть 1,2%, економіка Іспанії буде рости на 1% на рік, Португалії - на 0,6%. Грецьку економіку чекає спад в середньому на 0,5% на рік.Економіка Ірландії, як очікують, буде рости в середньому на 3,2% на рік в 2011-2015 роках, в першу чергу, за рахунок експорту, хоча добробут пересічних ірландців, ймовірно, буде рости повільніше, незважаючи на поліпшення на ринку праці.

Зараз ви читаєте новину «Єврозона розвалиться до 2013 року - екперти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути