понеділок, 20 червня 2011 20:22

Євросоюз розширює санкції проти Сирії

Євросоюз розширює санкції проти Сирії

Євросоюз має намір розширити санкції проти Сирії у зв'язку з позицією президента близькосхідної країни Башара аль-Асада, повідомила сьогодні комісар ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон. Відповідна заява була зроблена за підсумками засідання міністрів закордонних справ країн ЄС, що відбулися в Люксембурзі, передає Reuters.

"Ми готуємося розширити наші обмежувальні заходи (санкції) і засуджуємо репресії, які продовжуються в країні", - зазначила Ештон. Раніше Євросоюз запровадив ембарго на поставки до Сирії озброєння, зокрема поліцейської техніки, а також заборонив в'їзд на свою територію низки сирійських чиновників на чолі з президентом. Крім того, ЄС санкціонував заморозку рахунків сирійського керівництва в банках.

За словами Ештон, сьогоднішній виступ сирійського лідера "на перший погляд, піднесло розчарування". Аль-Асад виступив сьогодні з офіційним зверненням до народу країни, під час якого заявив, що вимоги дисидентів з проведення реформ в країні намагається використовувати у своїх цілях "невелика група шкідників".

Сирійський президент заявив, що "шкідників" в Сирії небагато, проте вони завдають державі значних збитків, проникаючи на мирні демонстрації. Аль-Асад закликав провести межу між тими, хто відстоює законні інтереси населення, і тими, хто намагається використати ситуацію, що склалася в корисливих цілях. Сирійський лідер заявив про готовність уряду піти на нові поступки, зокрема пообіцяв розширити амністію, про яку було оголошено раніше.

Нагадаємо, з середини березня в Сирії проходять масові акції протесту, які періодично обертаються масовими безладами. Сирійська влада жорстко присікає несанкціоновані акції протесту, в тому числі застосовуючи армійські підрозділи. Правозахисні організації заявляють, що з початку заворушень під час вуличних заворушень було вбито близько 1400 чоловік, проте офіційні джерела подібну інформацію не підтверджують.

Раніше президент США Барак Обама закликав сирійського лідера почати в країні демократичні реформи або піти у відставку. Президент Сирії не відповів на звернення американського лідера.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз розширює санкції проти Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути