четвер, 21 липня 2011 14:30

Євросоюз схвалив частковий дефолт Греції

Євросоюз схвалив частковий дефолт Греції

Рішення щодо надання другого пакету фінансової допомоги Греції може мати передбачати вибірковий дефолт за держоблігаціями країни.

Про це заявив голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер.

"Ніколи не можна виключати таку ймовірність, однак нам необхідно зробити все можливе, щоб уникнути такої можливості", - сказав він.

Крім того, глава Єврогрупи додав, що новий банківський податок, чутки про розробку якого з'явилися недавно, навряд чи стане частиною другого пакету фінансової допомоги Греції.

"Я не думаю, що домовленість з цього питання буде досягнута", - зазначив Юнкер.

Раніше повідомлялося, що уряди 17 країн зони євро розглядають можливість введення спеціального банківського податку для підключення приватних кредитних організацій Європи до порятунку Греції. Новий податок може бути поширений також на банки, які безпосередньо не працюють з Грецією.

У четвер в Брюсселі проходить саміт глав держав єврозони, присвячений питанню порятунку обтяженої боргами Греції та подолання боргової кризи в регіоні в цілому.

Греція пеербуває в скрутному економічному становищі. Євросоюз і МВФ минулого року схвалили пакет зовнішньої фінансової допомоги цій країні в розмірі 110 мільярдів євро.Зараз кредитори обмірковують виділення другого пакету зовнішньої допомоги, так як перший виявився недостатнім - Греція не в змозі повернутися на ринки довгострокових і середньострокових позик і почати самостійно обслуговувати свої борги з 2012 року, як раніше планувалося

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз схвалив частковий дефолт Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути